2007. március 21., szerda

Második jelentés

Kapitány a Hajónaplónak

Nem sikerült az Ugrás. A hajtómű bírta ugyan a terhelést, de a teljesítménye kevésnek bizonyult. Az ismert Univerzum határát nem sikerült elhagynunk, mert túl erős a gravitációja.
Mérnökeimmel a megoldáson dolgozunk. Vagy a sebességünket kellene növelnünk, felpörgetve magunkat egy fekete lyuk gravitációs terében, vagy a Hajó tömegét kellene csökkentenünk. Esetleg a kettőt kombinálva. A probléma az, hogy nem tudom, hogyan csökkenthetnénk tovább a Hajó tömegét. Már szinte minden felesleges dolgot elhagytunk.

A legrosszabb pillanatok az elején és a végén voltak. Nem, inkább a végén. Amikor már biztos volt, hogy nem elég a sebesség, de az akarat még dolgozott, még nem akartuk feladni, de belül már tudtuk, hogy mi fog következni. Lehet, hogy mindvégig tudtuk, vagy legalábbis ettől tartottunk. Hogy talán feleslegesen tesszük meg ezt a hatalmas utat.

Most várunk.
Ötlet?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

..egy -ismert- módszer van az -ismeretlen- univerzumba történő sikeres ugráshoz, az unevezett 'egy az egymillióhoz' esély.
...a hajónapló alapján számolva, törekedve arra hogy a sikeres eredmény esélye 1:1000000 legyen, szal a teendő a következő:
-a következő ugrás elérhető maximumán ki kell csapni egy kajütablakot (kerek legyen!), és teli torokból angolul segítségért kell kiáltani azűrbe.

...ha úgy gondoljuk hogy rekedtes a hangunk, akkor karlengetéssel javítva az esélyt újra elérhetjük az 1:1000000-t.
jó szelet. :)
(b-type erőmezőőr, vmikori térbelépő ellenőr)